Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Technológia

Technológia

Hidraulikus prés vagy csigaprés?


Az olajokat két technológiával hidraulikus préssel vagy csigapréssel sajtoltjuk. A sajtolás módját, annak függvényében alkalmazzuk, hogy melyik alapanyagból melyik eljárással lehet a legjobb olajat előállítani.Az alapanyagokból kizárólag a legjobb minőséget alkalmazzuk, mivel csak a legjobb minőségű magokból lehet kiváló eredeti 100°-os olajat előállítani.Vállalkozásunk tökmagot, máriatövist és étkezési mákot saját magunk is termelünk, a többi magból csakis a legjobb minőségűt szerezzük be.

 

Olajkészítés hidraulikus préssel

Hidraulikus préssel készítjük a tökmagolajat és a dióolajat.

A sajtolási eljárás megválasztásánál azt vesszük figyelembe az olajsajtolásban szerzett tapasztalatunk alapján , hogy melyik préssel lehet a legjobb minőségű olajat készíteni. A hidraulikus préssel készített olajat nevezi a Magyar Élelmiszerkönyv szűz olajnak.

Az olajkészítés fázisai

A gondosan kiválogatott és megtisztított magot megszárítjuk és finom lisztté őröljük.Ezt követően víz hozzáadásával dagasztjuk, majd kíméletesen megpirítjuk, hogy elnyerje kellemesen pikáns és az alapanyagra jellemző aromáját. A folyamat végén a hidraulikus préssel kinyerjük az olajat, ami tartályban történő ülepítés után palackozva kerül az Ön konyhájába. 

Hidraulikus prés


Olajkészítés csigapréssel

Csigapréssel sajtoljuk a mák, lenmag, szezámmag, kendermag, szőlőmag, máriatövismag és mandulaolajat.

A sajtolási eljárás megválasztásánál azt vesszük figyelembe, hogy  melyik préssel lehet a legjobb minőségű olajat készíteni. A csigapréssel készített olajat nevezi a Magyar Élelmiszerkönyv hidegensajtolt olajnak.

Az olajkészítés fázisai

A gondosan kiválogatott és megtisztított magot megszárítjuk és a csigaprésbe öntjük. A csigaprések fűtőfejjel vannak felszerelve, mivel hőre minden esetben szükség van, hogy ki tudjuk sajtolni az olajakat.
Tartályban történő ülepítés után palackozva, mindig frissen kerül az Ön konyhájába.

Csigaprés- hidegen sajtolt olaj


Ülepítés és palackozás a fázisok végén

Pihentetés és ülepítés

A sajtolás után, az olaj fajtájától függően 4-7 napig rozsdamentes tartályokban pihentetjük az olajokat. Erre azért van szükség, hogy az olajok kellőképpen tudjanak leülepedni, mivel semmilyen mechanikus szűrési eljárást nem alkalmazunk. A pihentetés következtében az olajok letisztulnak, ami azt jelenti, hogy a tartályok aljában az olaj sűrű része(1-5 cm) leülepszik és csak a legkiválóbb, letisztult olajakat palackozzuk le.

Palackozás

Miután az olajok megfelelően leülepedtek, kezdődik az olajok kipalackozása. Kizárólag eredeti és az élelmiszeripari célokra alkalmas üvegekbe és PET-palackokba csomagoljuk ki. A kipalackozott olajok mindegyike tartósítás és finomítási eljárás nélkül készül, semmilyen adalékanyagot nem tartalmaznak, ahogy az Élelmiszeripari könyv előírja.

Palackozás és ülepítés

Keresés