Menü

Göcseji szőlőmagolaj 0,1l

Ár:
1.200 Ft
Egységár: 12.000,00 Ft/l
Elérhetőség: Raktáron
Sötétzöld kincs apró magba zárva
A szőlőmagolaj 100%-ban első osztályú vörös szőlőmagjából készül. Csigaprésen történő sajtolással érhető el igazán a szőlőmagolaj igazi vörös szőlőre és vörösborra emlékeztető gazdag ízvilága. . A kiváló minőségű vörös szőlőmagot szakszerűen száraz, hűtött helyen tároljuk és egész évben folyamatosan sajtoljuk. Az eredeti 100%-os szőlőmagolaj mindig frissen sajtolva kerül közvetlenül a gyártóüzemből Önök asztalára.

Leírás és Paraméterek

Íz és illat
Eredeti 100%-os hidegen sajtolt szőlőmagolaj, hazai vörös szőlőmagból sajtolva. Sötétzöld színű, ízében és illatában erőteljesen szőlő, valamint vörösborra emlékeztető aroma jellemzi.  A Göcseji hidegen sajtolt 100%-os szőlőmagolaj kizárólag kiváló minőségű alapanyagból készül, tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz!

Készítési mód
A gondosan kiválogatott és megtisztított magból csigaprésen keresztül nyerjük ki az olajat. Tartályban történő ülepítés után palackozva, mindig frissen kerül az Ön konyhájába.

Tárolás
Napfénytől védve 15 Co alatt tároljuk! Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni. Szakszerű tárolással a gyártástól számított  legalább 9 hónapig megőrzi a minőségét.

Pelyhesedés
Hideg helyen tárolva (hűtőszekrényben), különösen télen az olaj „pelyhesedésre” hajlamos (besűrűsödik), ez a 100%-os olajok természetes folyamata, ami egyben a megfelelő minőség jele is. Szobahőmérsékleten tárolva rövid idő után visszaáll az eredeti sűrűsége, és az alján keletkezik egy vékony üledék. (mivel az olajok természetes ülepítéssel hordókban ülepednek le, mindenféle finomítás és gépi szűrőrendszert mellőzve, ezért ez a folyamat természetes.)

Napi ajánlott mennyiség
1-2 teáskanál, ami történhet önállóan fogyasztva vagy kenyérre, pirítósra csepegtetve illetve, kedvenc salátájához, ételéhez keverve.

Göcseji szőlőmagolaj 0,1l PET-palackban

Felhasználás

Mire használható a szőlőmagolaj?
A szőlőmagolaj alkalmas sütésre, ugyanakkor inkább önállóan fogyasztják. A hidegkonyha kedvelt alapanyaga, mivel remekül illik a salátákhoz, húsfondühöz és különböző sajtokhoz.
A szőlőmagolaj kiválóan beleilleszthető a kiegyensúlyozott étrendbe  napi 1-2 teáskanál fogyasztásával.
Ezen kívül  kozmetikai célokra is alkalmas, évszázadok óta bőrápolóként is számon tartják. A szőlőmagolaj javíthatja a bőrfelszín szerkezetét, ezért jól alkalmazható masszázsokhoz is.

Gasztronómiai felhasználás
A szőlőmagból készült olajat használhatjuk salátákhoz, párolt zöldségekhez és gyümölcsökhöz is egyaránt. Dresszingként, ugyanakkor harmonizál a mustárral, fehérborecettel, amivel remek salátaöntetet készíthetünk.
Kenyérre vagy pirítósra csepegtetve is tálalhatjuk, főleg szüreti lakomák kedvelt előételi fogása.
A vörös szőlőmag erőteljes aromája nagyszerűen illik a sajtkülönlegességekhez, valamint a sültek- főleg marha, szarvas, őz és vaddisznó pácolásához és elkészítéshez. Ezen ételekhez egy jó minőségű vörösbort fogyasztva különlegessé tehetünk minden ebédet és vacsorát.

Keresés