Göcseji kendermagolaj 0,25l
Egységár: | 8.000,00 Ft/l |
Elérhetőség: | Raktáron |
|
|
Kellemesen kesernyés ízvilág a különleges kulináris ételek felelőse A kendermagolaj 100%-ban első osztályú kendermagból készül. Csigaprésen történő sajtolással érhető el igazán a kendermagolaj igazi, gazdag ízvilága, valamint így megőrzi finom és jellegzetes aromáját. A kiváló minőségű kendermagot szakszerűen száraz, hűtött helyen tároljuk és egész évben folyamatosan sajtoljuk. Az eredeti 100%-os kendermagolaj mindig frissen sajtolva kerül közvetlenül a gyártóüzemből Önök asztalára. |
Leírás és Paraméterek
Íz és illat
Hidegen sajtolt szűz 100%-os olaj, kiváló minőségű, kender magjából sajtolva. Barnászöld színű, ízében és illatában intenzíven fellelhető az alapanyag karakteres íze, enyhén kesernyés íz világgal. Keverhető más olajokkal, amelyek enyhítik a kesernyés ízét, azok számára, akik inkább az édesebb és natúrabb ízek kedvelői. A csigaprésen sajtolt szűz 100%-os kendermagolaj kizárólag kiváló minőségű alapanyagból készül, tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz!
Készítési mód
A gondosan kiválogatott és megtisztított magból csigaprésen keresztül nyerjük ki az olajat. Tartályban történő ülepítés után palackozva, mindig frissen kerül az Ön konyhájába.
Tárolás
Napfénytől védve 15 Co alatt tároljuk! Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni. Szakszerű tárolással a gyártástól számított legalább 9 hónapig megőrzi a minőségét.
Pelyhesedés
Hideg helyen tárolva (hűtőszekrényben), különösen télen az olaj „pelyhesedésre” hajlamos (besűrűsödik), ez a 100%-os olajok természetes folyamata, ami egyben a megfelelő minőség jele is. Szobahőmérsékleten tárolva rövid idő után visszaáll az eredeti sűrűsége, és az alján keletkezik egy vékony üledék. (mivel az olajok természetes ülepítéssel hordókban ülepednek le, mindenféle finomítás és gépi szűrőrendszert mellőzve, ezért ez a folyamat természetes.)
Napi ajánlott mennyiség
1-2 teáskanál, ami történhet önállóan fogyasztva vagy kenyérre, pirítósra csepegtetve illetve, kedvenc salátájához, ételéhez keverve.
Göcseji kendermagolaj 0,25l PET-palackban |
Felhasználás
Mire használható a kendermagolaj?
A kendermagolaj már évezredek óta szerepel az emberi táplálkozásban, kiemelkedő táplálkozási értéke miatt. Az olajsajtolás elterjedése után a kendermagolajat nemcsak értékes tápanyagforrásnak tekintették, hanem szappan és kozmetikai cikkek alapanyagának is. Népszerűségét omega 3 és omega 6 zsírsavtartalmának köszönheti.
Gasztronómiai felhasználás
Markánsan kesernyés ízével pikánsabbá teheti fogásait. Ne hevítsük fel, hanem utólag ízesítsük vele az ételeket.
Fogyaszthatja úgy is, hogy a napi étkezések során ételét meglocsolja egy evőkanál olajjal, vagy kedvenc italába keveri.
Kenyérre, pirítósra csepegtetve is kiváló.
Nagyszerű főtt vagy párolt zöldségekhez, salátákhoz, tésztákhoz, még a vajat is helyettesítheti vele, de simán teáskanállal is fogyaszthatja.
A kendermagolaj kivételesen jól harmonizál a káposztafélékkel, póréhagymával, zöldbab, rukkola és buronyasaláta. Ízesíthetünk vele leveseket, de reggeli szendvicskrémhez is kiváló.