Menü

Göcseji dióolaj 0,5l

Ár:
4.000 Ft
Egységár: 8.000,00 Ft/l
Elérhetőség: Raktáron
A kemény héj mögött, finom mag lakozik, amiből a selymesen lágy olajat kinyerjük.
A dióolaj 100%-ban első osztályú dióbélből készül. Hidraulikus présen történő sajtolással érhető el igazán a dióolaj igazi, gazdag ízvilága, valamint így megőrzi finom és jellegzetes aromáját. A kiváló minőségű dióbelet szakszerűen száraz, hűtött helyen tároljuk és egész évben folyamatosan sajtoljuk. Az eredeti 100%-os dióolaj mindig frissen sajtolva kerül közvetlenül a gyártóüzemből Önök asztalára.

Leírás és Paraméterek

Íz és illat
Eredeti 100%-os szűz dióolaj,magyar dióbélből sajtolva. Sötétsárga színű, ízében és illatában erőteljesen dióaromájú. A hidraulikus présen sajtolt szűz 100%-os dióolaj kizárólag kiváló minőségű alapanyagból készül, tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz!

Készítési mód
A gondosan kiválogatott és megtisztított dióbelet megszárítjuk és finom lisztté őröljük. Ezt követően víz hozzáadásával dagasztjuk, majd kíméletesen megpirítjuk, hogy elnyerje kellemesen pikáns és az alapanyagra jellemző aromáját. A folyamat végén mechanikus préssel kinyerjük az olajat, ami tartályban történő ülepítés után palackozva kerül az Ön konyhájába.

Tárolás
Napfénytől védve 15 Co alatt tároljuk! Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni. Szakszerű tárolással a gyártástól számított  legalább 9 hónapig megőrzi a minőségét.

Pelyhesedés
Hideg helyen tárolva (hűtőszekrényben), különösen télen az olaj „pelyhesedésre” hajlamos (besűrűsödik), ez a 100%-os olajok természetes folyamata, ami egyben a megfelelő minőség jele is. Szobahőmérsékleten tárolva rövid idő után visszaáll az eredeti sűrűsége, és az alján keletkezik egy vékony üledék. (mivel az olajok természetes ülepítéssel hordókban ülepednek le, mindenféle finomítás és gépi szűrőrendszert mellőzve, ezért ez a folyamat természetes.)

Napi ajánlott mennyiség
1-2 teáskanál, ami történhet önállóan fogyasztva vagy kenyérre, pirítósra csepegtetve illetve, kedvenc salátájához, ételéhez keverve.

Göcseji dióolaj 0,5l PET-palackban

Felhasználás

Mire használható a dióolaj?
Kész haszon az idegeknek, tartja egy régi mondás. A régi öregek azért fogyasztottak diót és dióból készült olajat, mert úgy tartották, hogy ezzel is tehettek valamit az agyműködésért és a koncentrációjuk fenntartásáért. Ma már kozmetikai célokra is használják, masszázsokhoz, természetes ajakápolóként, valamint bőrápolóként is.
Az egyik legkedveltebb olaj, mivel a gasztronómiai felhasználása  sokrétű, egyaránt felhasználható cukrászati termékek készítéséhez is és salátáinkat is pikánsan ízesíthetjük vele.Aki figyel a kiegyensúlyozott táplálkozásra, annak a dióolaj jól beleilleszthető az étrendjébe.
A dióolaj ízében és zamatában is érvényesül a dió kellemes aromája. Egy kiskanál ebből a finomságból önmagában is nagyon ízletes, de palacsintatésztához keverve, vagy idénysaláta dresszingjéhez adva is igazán ínyenc falatot készíthetünk.

Gasztronómiai felhasználás
Széles körben felhasználható, rövid ideig tartó sütésre is alkalmas és aromája nem nyomja el más alapanyagok ízét nagyobb mennyiség esetén sem.
Kellemes íze és aromájának köszönhetően a dióolaj önállóan vagy kész fogásokhoz keverve is megállja a helyét.
Roston sült húsokhoz utólagos ízesítéshez, valamint rövid ideig sütött húsok sütéséhez a napraforgó vagy olíva olajhoz keverve pikáns ízt kölcsönöz a sülteknek. . Sütés esetén 1:3 arányban lehet keverni a dióolajat más semleges ízű sütésre alkalmas olajjal. (1 egység dióolaj, 3 egység más semleges ízű olaj)
Édességek nyers tésztájába- palacsinta, császármorzsa és  piskóta- keverve javíthatjuk az így készült tészta textúráját. A palacsintát ki is süthetjük dióolajban, ami kellemes íz és aromavilágot kölcsönöz a palacsintatésztának. Piskóta készítésénél a tojássárgájához adjuk a két teáskanál dióolajat, de kísérletező kedvűek tökmagolajjal vagy mogyoróolajjal is helyettesíthetik.
Salátaszószókban különösen jól harmonizál a kevésbé savanyú ecetfajtákkal, mint a gyümölcsecet és a balzsamecettel. Jól használható nyers zöldségekhez és gyümölcsökhöz, kifejezetten aromás íze pikánsan „fűszerezi” ételeinket. A galambhegysalátához és a céklához illik a leginkább.
A dióolajat hozzákeverhetjük közvetlenül tálalás előtt levesekhez, mártásokhoz, szószokhoz vagy főzelékekhez is, de egy-két teáskanállal önmagában is fogyaszthatjuk.

Keresés