Menü

Göcseji mákolaj 0,1l

Ár:
1.000 Ft
Egységár: 10.000,00 Ft/l
Elérhetőség: Raktáron
Intenzív mák illat és aroma, hihetetlen mi rejlik a kis kék magban
A mákolaj 100%-ban első osztályú mákból készül. Csigaprésen történő sajtolással érhető el igazán a mákolaj igazi, lágy ízvilága, így megőrzi finom és jellegzetes aromáját. A kiváló minőségű mákot szakszerűen száraz, hűtött helyen tároljuk és egész évben folyamatosan sajtoljuk. Az eredeti 100%-os mákolaj mindig frissen sajtolva kerül közvetlenül a gyártóüzemből Önök asztalára.

Leírás és Paraméterek

Íz és illat
Eredeti 100%-os hidegensajtolt mákolaj, hazai és saját termelésű mákból sajtolva Világossárga színű, ízében és illatában is érezhető a karakteres mákaroma. A csigaprésen sajtolt szűz 100%-os mákolaj kizárólag kiváló minőségű alapanyagból készül, tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz!

Készítési mód
A gondosan kiválogatott és megtisztított magból csigaprésen keresztül nyerjük ki az olajat. Tartályban történő ülepítés után palackozva, mindig frissen kerül az Ön konyhájába.

Tárolás
Napfénytől védve 15 Co alatt tároljuk! Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni. Szakszerű tárolással a gyártástól számított  legalább 9 hónapig megőrzi a minőségét.

Pelyhesedés
Hideg helyen tárolva (hűtőszekrényben), különösen télen az olaj „pelyhesedésre” hajlamos (besűrűsödik), ez a 100%-os olajok természetes folyamata, ami egyben a megfelelő minőség jele is. Szobahőmérsékleten tárolva rövid idő után visszaáll az eredeti sűrűsége, és az alján keletkezik egy vékony üledék. (mivel az olajok természetes ülepítéssel hordókban ülepednek le, mindenféle finomítás és gépi szűrőrendszert mellőzve, ezért ez a folyamat természetes.)

Napi ajánlott mennyiség
1-2 teáskanál, ami történhet önállóan fogyasztva vagy kenyérre, pirítósra csepegtetve illetve, kedvenc salátájához, ételéhez keverve.

Göcseji mákolaj 0,1l PET-palackban

Felhasználás

Mire használható a mákolaj?
A mákolaj klasszikus alapanyaga az osztrák és a keleti konyhának. Különleges aromája édességekben, péksüteményekben és desszertekben érvényesül legjobban, de ízletes ropogós salátákhoz és gyümölcslevesekben is. A keleti konyha pikáns ételek végső ízesítésére is használja.
A mákolaj klasszikus alapanyaga a keleti konyhának.  Különleges aromája péksüteményekben érvényesül leginkább, de salátákhoz és gyümölcslevesekhez is kiválóan társítható.
Számos ünnepi étel készíthető vele, mint a magyar különlegesség a beigli vagy a mákos guba.Ezen kívül desszertek, rétes, fagylalt, palacsinta töltelék, sütemény és számos más étel alkotóeleme.
Egyszerűen fogyasztható natúron naponta 1-2 kiskanállal reggel étkezés előtt vagy reggelire pirított kenyérre csepegtetve.
Az olvasztott vajhoz kevert mákolaj fenséges ízt ad az almás rétesnek és a palacsintáknak. Az arab ételekben, mint a kuszkusz és a piláf a mákolaj és a morzsa összhangja kiéleződik.

Gasztronómiai felhasználás
A mákolaj klasszikus alapanyaga a keleti konyhának.  Különleges aromája péksüteményekben érvényesül leginkább, de salátákhoz és gyümölcslevesekhez is kiválóan társítható.
Számos ünnepi étel készíthető vele, mint a magyar különlegesség a beigli vagy a mákos guba.
Ezen kívül desszertek, rétes, fagylalt, palacsinta töltelék, sütemény és számos más étel alkotóeleme.
Egyszerűen fogyasztható natúron naponta 1-2 kiskanállal reggel étkezés előtt vagy reggelire pirított kenyérre csepegtetve.

 

Keresés