Termékek Menü
0

Göcseji mogyoróolaj 0,25l (antik üvegben)

Göcseji mogyoróolaj 0,25l (antik üvegben) Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.000 Ft
  • A legintenzívebb ízű olaj…. Fenséges és különleges, akár a legfinomabb mogyorókrém

    100%-os törökmogyoróból sajtolva

     

  • (sokkal intenzívebb mint a földimogyoróolaj, ami a leginkább finomított változatban kapható, hozzáadott adalékanyagot tartalmazhat, ezért érdemes utánajárni)

 

  • Extra szűz 100%-os olaj, kiváló dél-balatoni mogyoróból sajtolva. Világossárga színű, ízében és illában az egyik legkarakteresebb olaj,az alapanyag erőteljes íze teszi az egyik legfinomabb csemegeolajjá.
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

  • A Göcseji extra szűz 100%-os mogyoróolaj kizárólag kiváló minőségű alapanyagból készül, tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz!
  •  

Készítési mód

  • A gondosan kiválogatott és megtisztított törökmogyorót megszárítjuk és finom péppé örüljük. Ezt követően víz hozzáadásával dagasztjuk, majd kíméletesen megpirítjuk, hogy elnyerje kellemesen pikáns és az alapanyagra jellemző aromáját. A folyamat végén mechanikus préssel kinyerjük az olajat, ami tartályban történő ülepítés után palackozva kerül az Ön konyhájába.
  •  

Egészség

  • A mogyoró 60%-ban tartalmaz zsíros olajat, 18%-ban fehérjét, valamint sok enzimet és nyomelemet (főként mangánt és ként).
  •  
  • A mogyoróolaj remekül kenhető, és mindenféle bőrtípust táplál. Erősíti és feszesebbé teszi a bőrt, segít fenntartani jó állapotát, valamint a rugalmasságát. A hajszálereket is erősíti. Az arcápolásra használt olajokhoz adagolva elősegíti a sejtregenerálódást.
  •  

 

Felhasználás

  • Használatával ételei ízletesen zamatosak lesznek, lágy íze illik minden joghurtos, illetve túrós ételekhez.
  •  
  • A pirított mogyoróolaj a legjobb szakácsok féltve őrzött titka. Nagyszerű salátákon, ecettel vagy citromlével keverve öntetként ínyenc salátákhoz. Tészta és burgonyából készült ételekhez, vaj helyettesítőjeként használható, de akár halételekhez vagy egy szelet finom sajttal is kitűnő.
  •  
  • Ajánlott sütemények, péksütemények készítésekor vaj helyett vagy kiegészítőként
  •  
  • Kiváló párolt zöldségekhez, különösen spárgához olvasztott vaj helyett. A mogyoróból készített olajat nem szabad túlzottan felhevíteni (80 Celsius fok fölötti hőmérsékletre), de a hidegkonyhai fogásoknál nélkülözhetetlen hozzávaló
  •  

Tárolás

  • Napfénytől védve 15 Co alatt tároljuk! Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni. Szakszerű tárolással a gyártástól számított  legalább 9 hónapig megőrzi a minőségét.

További információ a mogyoróolajról!

Göcseji mogyoróolaj 0,25l antik sötétzöld üvegben