Termékek Menü
Göcseji dióolaj 0,25l (antik üvegben)

Göcseji dióolaj 0,25l (antik üvegben)

Ár:
2.100 Ft
Elérhetőség: Raktáron
A kemény héj mögött, finom mag lakozik, amiből a selymesen lágy olajat kinyerjük.
A dióolaj 100%-ban első osztályú dióbélből készül. Hidraulikus présen történő sajtolással érhető el igazán a dióolaj igazi, gazdag ízvilága, valamint így megőrzi finom és jellegzetes aromáját. A kiváló minőségű dióbelet szakszerűen száraz, hűtött helyen tároljuk és egész évben folyamatosan sajtoljuk. Az eredeti 100%-os dióolaj mindig frissen sajtolva kerül közvetlenül a gyártóüzemből Önök asztalára.

Íz és illat
Eredeti 100%-os szűz dióolaj,magyar dióbélből sajtolva. Sötétsárga színű, ízében és illatában erőteljesen dióaromájú. A hidraulikus présen sajtolt szűz 100%-os dióolaj kizárólag kiváló minőségű alapanyagból készül, tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz!

Készítési mód
A gondosan kiválogatott és megtisztított dióbelet megszárítjuk és finom lisztté őröljük. Ezt követően víz hozzáadásával dagasztjuk, majd kíméletesen megpirítjuk, hogy elnyerje kellemesen pikáns és az alapanyagra jellemző aromáját. A folyamat végén mechanikus préssel kinyerjük az olajat, ami tartályban történő ülepítés után palackozva kerül az Ön konyhájába.

Tárolás
Napfénytől védve 15 Co alatt tároljuk! Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni. Szakszerű tárolással a gyártástól számított  legalább 9 hónapig megőrzi a minőségét.

Pelyhesedés
Hideg helyen tárolva (hűtőszekrényben), különösen télen az olaj „pelyhesedésre” hajlamos (besűrűsödik), ez a 100%-os olajok természetes folyamata, ami egyben a megfelelő minőség jele is. Szobahőmérsékleten tárolva rövid idő után visszaáll az eredeti sűrűsége, és az alján keletkezik egy vékony üledék. (mivel az olajok természetes ülepítéssel hordókban ülepednek le, mindenféle finomítás és gépi szűrőrendszert mellőzve, ezért ez a folyamat természetes.)

Napi ajánlott mennyiség
1-2 teáskanál, ami történhet önállóan fogyasztva vagy kenyérre, pirítósra csepegtetve illetve, kedvenc salátájához, ételéhez keverve.

Göcseji dióolaj 0,25l antik üvegben